Woolrich jassen & meer

Korte geschiedenis van het merk Woolrich
Het merk Woolrich staat bekend als het oudste kledingmerk ter wereld dat nog bestaat. Het bedrijf werd in 1830 opgericht door de molenaar John Rich in Pennsylvania in de Verenigde Staten. Aanvankelijk maakte Rich met zijn molen vooral dekens van wol voor mannen die in Pennsylvania in de bossen hout hakten. Zo bleven ze tijdens de ijskoude winters lekker warm tijdens het werk.
In het begin van de jaren 1980 haalde de Italiaanse couturier W.P. Lavori het merk Woolrich naar Europa, waar Woolrich furore maakte in landen als Italië, Duitsland en Zwitserland. Daarna volgden onder meer België en Nederland. Binnenkort gaat Woolrich ook de stap maken naar landen als Japan en Canada.

Specificaties van Woolrich kleding
Woolrich kleding kenmerkt zich door onder meer een comfortabele draagstijl, praktische functionaliteit en eigentijdse ontwerpen. Woolrich mode, voor hem en haar, is gemaakt zijn van de beste kledingstoffen die op de kledingmarkt verkrijgbaar zijn. Vijf kernwaarden staan centraal in het bedrijfsmotto van Woolrich, namelijk Comfort, Duurzaamheid, Bestendigheid, Warmte en Eenvoud.

De collectie Woolrich op Pauw.com
Kies ook voor de warmte, het draagcomfort en de superieure pasvorm van Woolrich. Mannen kunnen zich bijvoorbeeld warm en veilig kleden met de fameuze Arctic Parka jas, een echte klassieker uit de Woolrich-collectie. Een icoon uit de vrouwencollectie is de subtiel en duurzaam vervaardigde Boulder-jas. Deze jas is gemaakt van konijnenbont en heeft een ultieme pasvorm. Bekijk deze en andere modetoppers uit de Woolrich-collectie nu online op Pauw.com!