Milieuvriendelijk bestrijden van de buxusmot

Zoals de naam van het beestje al doet vermoeden, komt de buxusmot voor op de buxusplant. Een beestje die zijn oorsprong vindt in Aziƫ en sinds enkele jaren ook prima in Nederland zijn weg weet te vinden. Zijn aanwezigheid wordt vaak pas laat opgemerkt, daar het zich goed weet te verstoppen binnenin de plant, tevens verpopt het diertje zich daar ook. De vlinders leggen tientallen eitjes tegelijk, je kunt je vast wel voorstellen wat er gebeurt wanneer deze uitkomen. De pas uitgekomen rupsjes hebben een onstilbare honger en zullen genadeloos de buxusplant aanvreten, dat levert vaak onherstelbare schade op.

Je wilt er vanaf

Je wilt van deze akelige diertjes af, maar niet ten kostte van de overige flora en fauna. En op vervelende neveneffecten zit je ook niet te wachten. Denk bijvoorbeeld aan verzwakking van de plant of aan andere dieren die ook van de plant eten. Maar ze zijn zo hardnekkig, volstaat een milieuvriendelijke manier dan wel? Waar moet je allemaal alert op zijn en waar moet je rekening mee houden?

Milieuvriendelijk? Hoe dan?

Voor de meest milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden, weet Millium.nl altijd wel een oplossing. Zij omschrijven op uitgebreide wijze, de verschillende methoden om deze diertjes op milieuvriendelijke wijze te bestrijden. Hun ervaring, kennis en kunde spreekt uit de informatie en voor vragen is Millium.nl ook erg toegankelijk. Schroom niet om de website te bezoeken en alle informatie in te winnen die je nodig hebt!