Het artistieke modehuis Dries Van Noten

Het prestigieuze modehuis Dries Van Noten staat wereldwijd bekend om zijn etnische prints, artistieke patronen en uitbundige kleuren. De Vlaamse ontwerper laat zich daarbij inspireren door de wereld van kunst en theater, film en muziek. Het merk verkoopt expressieve kledingstukken waarmee u uw creatieve kanten kunt exploreren. De kleding is online verkrijgbaar bij Pauw.com, een webwinkel voor kwalitatief hoogstaande fashion.

In 2016 heeft Dries Van Noten de Cultuurprijs Antwerpen ontvangen, vanwege zijn grote bijdrage aan het culturele landschap van Vlaanderen. De designer heeft niet alleen mode voor in de winkels ontworpen, maar verzorgt ook de kleding van acteurs bij de uitreiking van de Acadamy Awards en van de Belgische koningin tijdens haar staatsbezoeken aan het buitenland.

Al met al biedt Dries Van Noten méér dan alleen mooie kleding. Het merk ontwikkelt een hoogsteigen, individuele esthetiek en weet zijn producten tot een echte kunstvorm te verheffen. Een herinnering aan de Franse kunstenaar Henri Matisse is hierbij op zijn plaats. Deze beroemde tijdgenoot van Picasso experimenteerde volop met exotische stoffen en gewaden, die hij rondom zijn modellen drapeerde en in felle kleuren weergaf op zijn doeken. Dries Van Noten maakt jurken, rokken, blouses, shirts en broeken die het lichaam van hun drager bijna transformeren tot een schilderij.

Niet alle kleding van Dries Van Noten is even extravagant. Veel van zijn ontwerpen, bijvoorbeeld de collectie op Pauw.com, zijn zeer draagbaar, en onderscheiden zich vooral door hun subtiele details en verfijnde borduurwer