BTW berekenen, hoe zit het ook al weer?

Iedereen kent het vast wel, hoe zit het ook al weer met het berekenen van de btw. Is het inclusief of exclusief btw? En hoe kom je ook al weer op het juiste bedrag aan btw. De meeste mensen raken nog altijd in de war zodra ze de btw moeten berekenen. Wist je dat er zelfs ondernemers zijn die er niet uit komen en goed moeten gaan nadenken hoe het nu ook al weer zit.

Het lage btw tarief of het hoge btw tarief
Bijna op alles zit het hoge btw tarief van 21% maar op bijvoorbeeld etenswaren, drinkwater, boeken en een bezoekje aan de kapper zit het lage btw tarief van 6%. Voordat je de btw gaat berekenen is het verstandig om eerst te kijken onder welk tarief de producten of diensten vallen waar jij de btw voor wilt berekenen. Maar hoe bereken je op de juiste manier het bedrag aan btw? Hoort de formule eerst delen door 100 en dan maal 21 bij inclusief of bij exclusief. Of is het toch eerst delen door 121 en dan maal 100. Het blijft voor veel mensen toch echt lastig en daarom kan je het beter online berekenen dan heb je altijd het juiste btw bedrag.

Online btw berekenen
Alles wordt makkelijker dankzij het internet en dus is het ook heel eenvoudig geworden om gewoon online btw te berekenen. Je vult de gegevens in die er gevraagd worden op btwonlineberekenen.nl en je hebt met één druk op de knop gelijk het juiste btw bedrag in beeld. Eigenlijk is btw berekenen hiermee een fluitje van een cent geworden want makkelijker kan het gewoon niet. Niet meer de formule uit het hoofd leren om de btw te berekenen en vooral ook niet meer na te hoeven denken wat de formule ook al weer was. Het enige wat je nodig hebt is het bedrag exclusief of inclusief btw maar dat staat meestal op de factuur, bon of offerte al vermeld en het juiste btw tarief.

Handige tool voor iedereen
Het maakt niet uit of je gewoon wilt weten wat je aan btw betaald over de inkopen die je doet of een ondernemer bent die een factuur voor zijn klant gaat opmaken voor de diensten of producten die geleverd zijn. Voor iedereen is de online tool een handige manier om btw te berekenen. Het is eenvoudig en snel dus waarom zou je er geen gebruik van maken, het scheelt je in elk geval veel tijd en kopzorgen als je het btw bedrag niet meer op de hand moet berekenen maar de online tool het voor je laat berekenen. Je bent echt niet de enige die kiest voor het gemak want er zijn al heel veel mensen voor je geweest die via btwonlineberekenen.nl binnen een paar seconden het juiste btw bedrag berekenend hebben.